Stappenplan duurzaamheid

Om onze afdruk op deze mooie planeet te verkleinen, werken wij in de gehele keten op een zo duurzaam mogelijke manier. We hechten niet alleen waarde aan the perfect picture, maar ook aan the bigger picture. Daarom ontwerpen we onze kledingstukken met duurzame materialen waarbij we zowel rekening houden met de ontwikkelingen in de wereld als de groei van kinderen. Op deze manier kunnen onze (unisex) kleertjes ook nog van betekenis zijn in een volgend hoofdstuk, zoals een nieuw seizoen, levensjaar of de geboorte van een tweede of derde kindje.

We willen zo transparant mogelijk zijn door onze duurzame doelen voor de toekomst te delen. We dagen onszelf uit om duurzamer te worden door te focussen op het verbeteren van de gehele supply chain. Denk hierbij aan het productieproces, de omstandigheden in de fabrieken, de materialen, de verpakking en de CO2 uitstoot.

Om nog transparanter te kunnen zijn, voegen we in 2023 QR codes
toe aan de hangtags van onze producten waarmee je precies kunt zien waar het product vandaan komt. Om onze doelen te behalen hebben we een stappenplan gecreëerd met kleine en realistische mijlpalen.

Wie maakt onze kleding?

Door het jaarlijks bezoeken van onze fabrikanten, zorgen we ervoor dat zij werken volgens de standaarden en waarden van ons merk. Onze collecties worden geproduceerd in Turkije, Bangladesh en China.

De fabrieksmedewerkers werken voor een eerlijk salaris en gezonde omstandigheden. We proberen zoveel en zo lang mogelijk met dezelfde fabrikanten te werken om zo een fijne, langdurige relatie op te kunnen bouwen.

In 2022 hebben wij een GOTS certificaat ontvangen. Dit is een
internationale erkende standaard voor biologische materialen. Ons doel voor 2023 is dat een van onze grootste fabrikanten ook het GOTS certificaat ontvangt. Zo kunnen we garanderen dat het milieu zo min mogelijk belast wordt en dat de productie in een milieuvriendelijke en verantwoordelijke omgeving plaatsvind.

Materialen

Een deel van onze collectie is gemaakt van CmiA katoen. Cotton made in Afrika is een internationaal erkende standaard voor duurzaam katoen uit Afrika.

Deze organisatie zet zich sinds 2015 in om het milieu te beschermen en de werk- en leefomgeving van kleine boeren te verbeteren. Het andere deel van onze collectie is gemaakt van biologisch katoen.

Dit is een beter alternatief en is verwerkt volgens strenge regels van de biologische landbouw. Dit betekent, onder andere, dat er geen chemische stoffen of andere substanties zijn gebruikt die het milieu of de mensen kunnen schaden. In 2024 willen we de kwaliteit van ons katoen upgraden en zorgen dat 95% van onze katoenen producten gemaakt is van biologisch katoen.

Verpakking en transport

In 2023 willen wij recyclet karton gebruiken voor onze hangtags die momenteel gemaakt zijn van standaard karton. Voor de verpakking van onze webshop bestellingen gebruiken we op dit moment gerecyclede plastic verzendzakken. Deze zakken zijn te hergebruiken als planten pot, cadeauverpakking en doormiddel van een extra stip meteen te gebruiken als retourzak.

In ons kantoor proberen we ook ons steentje bij te dragen door ons afval te scheiden.

Daarnaast zijn wij in 2023 gestart met het compenseren van de CO2-uitstoot die vrijkomt met het versturen van onze pakketjes. Wij zijn lid geworden van het GoGreen compensatieprogramma van DHL en betalen een GoGreen toeslag per pakket. Samen met DHL zorgen we hiermee dat onze pakketten klimaatneutraal worden verzonden. We streven ernaar om onze volledige CO-uitstoot die vrijkomt bij het versturen van onze bestellingen te compenseren.

The New Chapter

Community

Om jou mee te nemen met ons groene avontuur zullen we elke maand een leuke ‘’sustainability challenge’’ delen die je helpt naar een duurzamer leven.

We organiseren ook een online ruil event waarbij moeders een tas met gedragen kleding van hun kinderen kunnen opsturen naar een andere moeder. Ook deze moeder verzameld een tas met oude kleding zodat er een ruilketting wordt gevormd.
Let’s do it all together. On to a greener chapter and a greener future!